Monday, November 18, 2013

Cekodok Pisang Umi


allooooo....lama btul tak update blog yeh...bukan apa mood ke laut la yunk...tambah lagi dok tggu desihn blog ni siap heheehehehe....
so skrg dah berwajah baru so mari la sesama kiter seru mood blogging tu utk dtg yeh

ok sbg permulaan entry ni..umi up citer pasal makanan...al kisahnya baru sekarang ni umi berjaya buat cekodok pisang gebu gebas dan bulat-bulat nih....ooo kesian kan....tu pun dpt resepi dari fb....

sape leleh tgk cekodok pisang kat bawah ni
(^___^)

bagi sesapa yang request resepi cekodok pisang bulat ni meh salin ni meh

Bahan-bahan :
sesikat pisang (dilenyek-lenyek)
4 sudu makan gula
1 sudu kecil garam
1/2 kg tepung gandum
sedikit soda bikarbonat
sedikit air

Caranya :

Bancuh semua bahan di atas...bancuhan hendaklah tidak cair dan tidak pekat sangat
sambil tu panaskan minyak...
agak-agak minyak dah panas...perlahankan api
ceduk bancuhan dgn hujung jari jadikan bulat-bulat
then tadaaaa siap

ok korang sgt simple kan resepinya...so bg sesapa yg tak brp pro nak wat cekodok pisang ni cam umi ni leh la try resepi ni hehehehe

selamat mencuba ye


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 comments:

mysha said...

Wa...da berwajah baru da umah akak.. Siap tuko langsir sume da hahaha
Cantek3!!!!

Kak, tgk cekodok akak nih klo ada sepinggan depan mata confirm abih nih.. nak2 dalam ekon yg sejuk bedi nih hik3

Queen Teratai said...

uiks,.. suka cekodok pisang! sedap2

Cik Puan Rara said...

sedapnya cedodok! hehehehe

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat