Wednesday, November 20, 2013

Seoul Garden at Mines

Logo Design by FlamingText.com
ok kali ni nak citer pasal citer yg dah basi...kalau tak silap ni entry draf yg terperap nak dekat sebulan rasanya huhuhu...
alkisah kejadian hari sabtu nye...ngekor mr.papa gi mines...yg dua org kiddos (irfan dgn mirul) x ngikut sbb dok melepak umi abg umi kat presint 17...so dating bertiga je la kaminya

habis je urusan mr.papa tu...perut dah berdondang sayang...so tekak nak try steamboat kat Seoul Garden ni...tgk byk entry blogger yg kata best...so meh kite kasi try kali ni hehehehe

cam cantek je pinggan semua color hijau ni...ceria gitew
kedai ni sebelum mkn kena bayo dulu...dia kira ikut kepala tau...satu kepala dlm rm33 kot (eh ke silap eh ...kalau silap maaf ye maklum la dah lama kot terperap kan)

funtion dia sama je...ada utk steamboat and ada utk bakar-bakar tu....semua bahan tu dia dah siap perap dah...ada mcm-mcm pilihan so pilih la ikut suka tekak memasing ye
ni pic umi baru nak warm up...letak dulu sikit-sikit amik bau dulu...then baru lambak kat situ semua hahahaha
oh ya utk sup tu umi amik yg perisa tomyam....

ok ni antara seafood yg umi amik...mmg dok ulang amik semua ni je sbb suka...yg lain tu kurang skit kat tekak ni....hehehehe....makan la sampai kenyang yeh

ni plak ikan yg dah diperam...umi amik yg black paper je...ayam daging semua tak amik time ni sbb tekak cam tak nak je ayam daging tu huhuhuhu

sibuk-sibuk kitorg layan mkn semua tu...ada sorang budak kecik comei ni diam je dok layan peberet dia...siap refill 3 kali tu....ha nak tau pedia peberet nya....opkos la escream tu...siap pilih color pink lg....abis ha comot-comot dia mkn...tu je la yg dia mkn...yg lain tolak tepi kasi umi ngan mr.papa mkn

kesimpulannya makan kat sini bg umi ok je...sedap lagi time umi mkn kat volcano tu...tu ikut tekak umi la...ye la lain org lain tekak nye kan hehehehe
so sesape yg nak try leh la ke lokasi berdekatan dgn anda
peace 
(^___^)


skrg ni dah musim cuti skolah...dok pikir-pikir kat mana la nak bw diorg tu bercuti....idea plsss

4 comments:

Cik Puan Rara said...

ooo rara xpenah mkn sini lg.teringinnya.mahal jugak kan sekepala.kena mkn banyak2 ni.hehehe

mysha said...

Kak, tak tahan nengok sea food.... Arghhhhh tidak!!!!

Zura Lee said...

tima kasey dtg jenguk blog zura..zura dh follow blog awak...

LYAfrina said...

sedapnyer

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat